Стоперот кој имаше богата фудбалска кариера, има играно речиси за сите наши големи клубови, Менде Степановски е новиот директор на битолскиот тим.

По бројните заминувања по завршување на есенскиот дел од сезоната, во последните неколку дена во Пелистер се прават напори да се обезбеди конкурентен состав со кој тимот од Битола ќе може да обезбеди опстанок во Првата лига.
 Стоперот кој имаше богата фудбалска кариера, има играно речиси за сите наши големи клубови, фудбалерот кој е „дете” на битолските „зелени” е идеално решение за ова место во раководството на ФК Пелистер. Менде Степановски новиот спортски директор, со неговото доаѓање се враќаат надежите за подобри денови во редовите на актуелниот освојувач на Куп-титулата.
Извор спортмедиа.мк