Во 2019 се одигра првиот меморијален натпревар помеѓу ветерани на ФК Црно Буки ЗЛ и пријатели на семејството Кочишки Куља , истакнати македонски фудбалски имина против ветерани на белградскиот фудбалски клуб Партизан предводен од легендата Небојша Вучичевич и нашите Станојкович, Стојков, Христов, Герасимовски.
Поради состојбата со Ковид-19 не се одигра 2020, во 2021г. се одигра натпревар помеѓу ФК Црно Буки ЗЛ и ФК Тетекс. Генерални покровители на целиот настан семејството на Трајан Кочишки Куља.