ВЕЧЕРВА

28.05.2024 вторник

🟥 20.00 Нова Сцена
Театар 1+1=1 Театарска Компанија, Атина Грција
„МЕДЕЈА – Црвена Празнина“
по мотиви од Еврипид
драматизација и режија: Софија Дионисопулу
актер: Деспина Сарафеиду

🟥 21.30 Сцена на Голема Сала
ОХО Продукција, Скопје Македонија
Продуцент: Пеце Талески
„СИТЕ НАЈУБАВИ РАБОТИ“
според мотиви од Данкан Мекмилан
режија: Дејан Пројковски
актер: Игор Ангелов