Денес нашата млада битолчанка Марија Димовска извојува победа во полуфинале против домашната натпреварувачка од Турција. Со овај успех таа влегува во борба за златниот медал на Европското првенство во Кикбокс кое моментално се одржува во Турција против натпреварувачка од Србија.

Честитки Марија.