На ден 26.05.2023 година ( петок) во 12.00 ч. во Офицерскиот дом во Битола – Кристална сала, Државниот архив на РСМ – одделение Битола ке ја отвори изложбата „Македонија памети, никогаш да не се повтори!”

Изложбата ќе се состои од документи и фотографии, работена во соработка со Институтот за национална историја по повод 80 години од депортацијата на Евреите од Македонија.