БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Локација Широк Сокак…Куќата во која било сместено претставништвото на германската фирма “Сингер” за производство и продажба на машини за шиење.Се претпоставува дека е првата куќа во Битола која имала тоалет во нејзината внатрешност.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here