ВЕЧЕРВА НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ МОНОДРАМА

27.05.2024 ▪️ понеделник ▪️▪️▪️

🟥 20.00 Нова Сцена
Спам Студио,Софија-Бугарија
„КУЧЕНЦЕТО СЕ НАСМЕА“
по романот „Прашај ја прашината“ од од Џон Фанте
режија: Ана Батева
актер: Севар Иванов

🟥 21.30 Голема Сцена на НУ Центар за култура
Театар Painted Bird, Истанбул, Турција
„КУЌАТА НА НОРА “
од Хенрик Ибзен
режија: Јешим Кочак и Јале Карабекир
актер: Седа Елхан