​Никола Митревски роден 03.10.1985 г. во Битола. Играл за Пелистер, Вардар, Металург, Бенфика и сега е голман во Македонската ракометна… 

Б.Б. Какво е чуството да се учествува на едно вакво големо светско првенство?

Н.М.Различно е да си во состав и да си на трибини, од надвор не можиш физички да поможиш, само со некој совет.

Б.Б.Какви се вашите очекувања и дали можеме да се надеваме за добар пласман?

Н.М.Можи да победиме и да одиме во четвртфинале.

Б.Б.Дали Никола ќе влезе да брани за Норвешка?
Н.М.Нема да бранам и денес !

Б.Б. Каква е поддршката на битолчани таму на трибините?

Н.М.Има доста битолчани на трибините и многу битна ни е поддршката од нив.

Б.Б.Што би препорачале за битолчани и вашиот град Битола?

Н.М.Да навиваат за Македонија.
Голема благодарност до Никола и Ви посакуваме уште поголем успех понатаму во првенството. Напред Македонија!