Од меѓународниот турнир „ОХРИД ОПЕН“ – ОХРИД кој се одржа изминатиот викенд и на кој учествуваат 600 натпреварувачи од Македонија, Словенија, Англија, Бугарија, Босна, Грција, Косово, Албанија и Црна Гора. К.К„ЗАНШИН ДО“-БИТОЛА се врати со 3 пехари и 30 медала и тоа 6 злата, 8 сребра и 16 бронзи.

Со овај настап К.К „ЗАНШИН ДО“-БИТОЛА пролетната сезона ја заври со одлични резултати, само во пролетната сезона каратистите освоија 127 медала и тоа 19 злата, 24 сребра и 84 бронзи. Во оваа сезона Вероника Кочов и Стефани Кикеска кои повторно покажаа дека сите сме еднакви настапија на 3 големи турнири и се закитија со 6 злата , доделени со аплауз и восхит на што никој не останува рамнодушен па многумина со солзи им аплаудираа на ови златни девојки .

Г

Горда сум што Битола има одличен карате тим кој е помеѓу најдобрите каратисти во Македонија и Балканот. Очекувам есенската сезона да резултира со уште поголеми успеси со што оваа година да биди најуспешна од постоењето на клубот…истакна за крај нивниот тренер Стевка Јанковска Петковска