Фото вест од Битолски весник каде преку слика и текст е опишано како битолчани се израдуваа и освежија пред точно 50 години…Некои од вас сигурно и сеуште се сеќаваат 🙂

еден коментар

  1. Многу добро се сеќавам на тие денови, а посебно на, за тоа време, прекрасниот сладолед ” на стапче”. Дотогаш, во летните денови, се разладувавме со сладоледите на корнет од слаткарниците и со ” камен” ладните оранжади на мустаклестиот чичко Продрум чија бутка беше до главниот влез на домот за народни здравје или по битолски Уредо. Ех, колку убави времина и спомени ид нашата Бабам Битола.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here