БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Еден Битолчанец имал три сина. Кога пораснал најстариот доволно, го пратил во Скопје да заработи пари. По една година, синот се враќа дома и носи 1000 евра.

– Па што правеше цела година тиквар еден, само 1000 евра носиш? -прашува таткото.

– Пробав со свирење Џез, ама не оди, поќето слушат турбо-фолк, толку успеав да заработам…
Го пратил таткото вториот син, по една година се враќа и тој, со 1500 евра.
– Што правеше ти шапшал еден, цела година, само 1500 евра ми носиш?
– Пробав со програмирање, ама не оди, сите го прават тоа, толку успеав да заработам.
Во очај, таткото го праќа и најмалиот син. Се враќа тој по три месеци со полн куфер пари.
– Сонце таткино, браво, кажи сега како успеа.
– Епа, пробав со се и сешто, не оди, на крајо ми се смачи и седнав пред ГТЦ, го отворив куферот и напишав:

 „Јас сум Битолчанец. Сакам да си одам дома, ама немам пари за карта“.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here