Кавадарчанец гледа вести на телевизија, а таму кажуваат дека температурата во Битола достигнала минус 55 степени. ​

 

Кавадарчанецот: Ееееее нема грешка… Нема шанси толкава ниска температура!​

И му текнува да му се јави на брачет му во Битола да го праша дали е вистина то што го кажват на вестите.​

Кавадарчанецот: Ало братучет, ти ли си?​

Битолчанецот: Да брат јас сум!​

Кавадарчанецот: Колку е температурата таму?​

Битолчанецот: Чекај да видам… Минус 33 брат!​

Кавадарчанецот: Ееее тоа е нешо друго… Тоа може, а не на телевизија викаат било минус 55!​

Битолчанецот: А па можи надвор толку е, јас мислев дека за дома прашваш. 😊