БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

 Ристо Димитров – Чурино се испроба и во Спартанска трка во Оман, каде што настапиле 384 учесници од цел свет. Чурино е девети во севкупен пласман и четврти во неговата возраст. Победник е Русин кој специјално дошол за овој натпревар.

„Ова беше Спартанска трка. Најтешката трка на светот. Јас бев во супер трката на 14 км со 29 препреки. Од качување по ѕидови, носење вреќи со песок, качување ридови, трчање низ пустина, до лазење под бодликава жица, скокови преку оган, се и сешто“, изјави Димитров кој во Оман работи како ММА тренер.

Извор и повеќе на www.ipon.mk

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here