Почитувани,
Здружение Планинарски Спортски Клуб “ПЕЛИСТЕР” – Битола, започна со интензивни работни акции за санација на опожарениот планинарски дом КОПАНКИ. Сите Вие; физички лица, приватни претпријатија, државни и јавни претпријатија и други правни субјекти, кои сакате да помогнете во санацијата на КОПАНКИ, ве повикуваме да земете учество во работните акции, а оние кои сакаат да помогнат со материјални или финансиски средства да ги реализираат на следниот начин:

– Наменска с-ка 500-000000-7814-59 деп. Стопанска Банка – Битола со назнака – санација на планинарски дом Копанки.

– Помагателство со материјални средства тел: 078/310-247 Христо Ѓаков

– Работни акции организација: 070/237-801 Сашо Пејковски, 075/526-028 Влатко Крбалевски и 075/312-975 Томас Фердинанди

ЗПСК “ПЕЛИСТЕР” Битола,Претседателство