Оваа година здружението Начко одбележува љубилеј 10 години од прераната смрт на нивниот другар и пријател Јове Димовски Начко.. Во склоп на одбележувањето на љубилејот како прва активност ќе биде гостување на турнирот за ветерани организиран со нивните збратимени пријатели од Општина Бараево Р. Србија…

На овој турнир покрај нив и домаќините ќе учествуваат и ветераните на ФК Црвена Звезда од Белград. По враќањето од Белград ќе следат и другите активности како лeтната крводарителска акција, турнирот на ветерани на кој гости ќе им бидат ветераните на ФК Пелистер и ФКТиквеш а ке се одржи на ќумурното игралиште во Битола и низа други активности за кои тековно ке информираме…