На балканскиот турнир „ ЗЛАТЕН КУП ТЕТОВО „ 2023„ кој се одржа во Тетово на 21.10.2023 год. Карате Клуб „ЗАНШИН ДО “- БИТОЛА настапи со 10 натпреварувачи во 15 категории и се закити со : 1 златен медал ,1 сребрени медали и 7 бронзени медали .

На овај натпревар учествуваа околу 500 натпреварувачи од 7 држави од Балканот. За Карате Клуб
„ЗАНШИН ДО “-БИТОЛА ова е голем успех бидеќи од 10 натпреварувачи се освоени 9 медала.Од овај турнир со златен медал се закити Маргарита Велјановска ката 2009 год. со сребрен медал се закитија Николај Петковски, Лана Јовановска и Дамјан Никодиновски во ката тим 2015/2014 ,
со бронзен медал се закитија Николај Петковски во две категории и тоа 2016 и помлади и 2015 год, Виктор Ристевски во две категории ката во 2012 год. , Надалина Талевска ката 2010 год и Елена Јончевска , Леона Алиловска и Емилија Илковска во ката тим кадети /јуниори и Надалина Талевска, Тони Кулевски и Маргарита Велјановска ката тим кадети/јуниори.

Продолжуваме со подготовки за Државното првенство за кадети, јуниори и У-21 кое ќе се одржи на 04.11.2023 год. од каде очекуваме добар пласман на каратистите од К. К. „ЗАНШИН ДО “-БИТОЛА .