Одлично одработена борба ,одзив на сите команди и доминантна победа. Преку полуфиналето Марија Димовска ја доби победата со прекин против бугарката Емилиа Емилова, додека во финале ја победи исто бугарската такмичарка Јоана Јорданова со победа на поени 3:0.

Петар Лозановски освои сребро и заедно сите со битолскот клуб КБК ЕНЕРЏИ под раководство на Александар Димовски Димсата продолжуваат да нижат успеси.