Тракторите во Битола нај популарни неделава… На првата фотографија на фејсбук групата која е распространета на цел Балкан “Game of slavs” раскажано е како “Се става цимет на нутела во Македонија”, поточно во Битола ул.Питу Гули послем реакцијата на граѓаните заради големата кал која цела зима е присутна пред нивните домови. Додека на втората фотографија е забележан трактор паркиран во близина на Епинал кој предизвика големо негодување од битолчани бидејќи Битола отсекогаш била позната како “Град на пајтоните” , а не како град на тракторите. И едното и другото нека бидат за почешит викенд битолчани… Само за убо 🙂