БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Колку ни беше убаво доаѓањето на Новата година и добивањето на подароци кои ние битолчани имавме среќа и ги добивавме од нашиот вистински Дедо Мраз. Немаше дете кое не беше стоплено од неговата насмевка, немаше родител кој не беше восхитен од неговото присуство и појава со неговиот црвено, бел дедомразовски костум… Заради него и ден денес сеуште веруваме во Дедо Мраз, веруваме во тоа дека, баш тој, после полноќ ќе ни донеси поклони и ќе направи следната година да Ни биде уште поубава од оваа….

Веруваме така веќе повеќе од половина век…

Голема почит Бабец на твоето дело. Ти вечно ќе бидеш нашиот вистински Дедо Мраз, каде и да си !…

Голема, преголема благодарност на Димитри Гина за неговите фотографии и неуморна работа во создавањето на спомените за нашиот град и големите битолчани….

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here