БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Пред неколку години Битола и битолчани беа ужаснати од украдената срна во битолската Зоолошка градина на Тумбе кафе. Случајот добил многу голема популарност помеѓу битолската публика. Истражните органи и полицијата си ја завршија својата работа за што понатаму и започнала судска постапка…

А таму…

 “Господине Х.Х. зошто ја украдивте срната?”-запраша судијата.

 “Честити Суде, се извинувам, тогаш бев многу пијан и навистина не знаев шо прам”…му одговорил обвинетиот.

Слушајќи го тоа судијата на цел глас му возвратил:

“Ако си бил толку многу пијан шо не го укради лаво!”… 

Заради што и му ја пресудил најстрогата затворска казна…

еден коментар

  1. BITOLCANEC NA TELEFON ALO KOJMA TUKA ??? ANA DRUGATA STRANA NEZNAM !!! ABE KAKO NE ZNAJS NEZNAJS SO KOJ ZBORAS !!! NE !!! ABE KOJMA TUKA ??? ABE TI KAZAV NEZNAM !!! ABE NEZNAJS TI KOJMA TUKA ??? KOJ E NA TELEFON ??? ABE JAS SUM JAS NA KERKATI TURKACHO !!! ABE KOJ SI TI MAMETO TVOE DA TI GO E…M JAS !!! A OVAJ MU VELI NEKAZVAM BE OTI KE JADAM KLOCI !!!!😎😎😎

Leave a Reply to Dane Zunic Исклучи

Please enter your comment!
Please enter your name here