DR WOLZ DARMFLORA PLUS и DR WOLZ DARMFLORA PLUS SELECT e најквалитетен германски пробиотик, посебно развиен производ за воспоставување на здрава цревна флора, Одбраните пробиотски култури се прилагодени за различните цревни сегменти каде даваат вредна поддршка на физиолошката цревна флора и помагаат за:

✔Повторно воспостаување на здрава цревна флора.

✔За време и после антибиотска терапија.

* Зајакнување на природната одбрана на организмот.

Побарајте DR WOLZ DARMFLORA во аптеките на Еурофарм, ова лето по промотивни намалени цени.

Ние постоиме за да се грижиме за Вашето здравје.

Darmflora plus select Dr Wolz

Darmflora plus select Dr.Wolz содржи 8 прибиотчини култури со концентрација од 48 милиони бактерии на млечна киселина во само една дневна доза заедно во состав со витамин Б. Бактериите на млечната киселина се добро заштитени од желудочна и жолчна киселина. Darmflora plus select Dr.Wolz е специјално развиен производ за поддршка на здрава цревна слузница. Избраните култури се случуваат природно во различни делови на цревата во човековото тело, каде што ја поддржуваат физиолошката цревна флора во нивните функции. Б витаминот ја поддржува цревната слузница и имунолошкиот систем.

Darmflora Plus ® Dr Wolz

Darmflora Plus ® Dr. Wolz содржи 4 пробиотични култури во концентрација од 24 милиони бактерии во само една дневна доза заедно во состав со пребиотик инулин. Дебелото црево со најголема површина од (200-300 m2) има двојна функција. Од една страна е одговорно за апсопрција и елиминација на хранливите состојки, а од друга страна заштитува огромен број на бактерии кои како цревна флора, го стимулираат имунолошкиот одговор на целото тело.