БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Духот на невестата од Ротино е битолски мит или вистина, но сепак мистерија. Низ народот од секогаш имало навика да се зборува за несекојдневни појави. Приказни кои никогаш не се дефинирани како митови или како вистини. За приказната посебно битолчаните јавно и ден денес зборуваат за невестата кај Ротино.

Ваше мислење, дали е вистина или измислица?

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here