БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

1. Битола е само една, друга немаме.

2. Не ја прави Битола тоа што не е, сакај си ја и почитувај како своја родена мајка, не им му се поклонувај на Скопје и не им служи на скопјани.
3. Не изговарај го напразно името на Битола, твојот роден град.
4. Спомнувај си за Битола како е таа градот на Конзулите, градот на клавирите, на најубајте чупиња и боемите. Шест дена пијај си кафе на Широк Сокак, а седмиот ден посети го Пелистер.
5. Почитувај ги комшиите и своите сограѓани-битолчани, за да ти биде добро и да не ти вадат муабети, за да поживејш долго во Битола.

6. Не плуќај балгани.
7. Не го загадвај воздухо.
8. Не фрлај ѓубре на улица.
9. Не сведочи лажно против својот битолчанец.
10. Не пожелувај ништо што е туѓо, доста ни е Реко, Баба и Пелагонија. Да живеј независна Битола

еден коментар

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here