Денес се почуствувани три земјотреси во Битола, првите во 6.26 и последниот во 9 ч. кои се со магнитуда до 5.2 степени со епицентар во Корча, Албанија на длабочина од 10 км.

Бидете внимателни и навреме спастрени 😉….

Извор https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us70003u1c/executive