Денес во 18:30 часот од плоштадот Магнолија тргнува дефилето на 52-то издание на големиот светски фолклорен фестивал ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ

Да излеземе на Широк сокак и да ги поздравиме гостите кои годинава ни доаѓаат од Шпанија, Мексико, Колумбија, САД, Полска, Италија, Србија и десетици домашни ансамбли ќе го донесат националниот фолклор низ улиците на Битола, под светлата на фестивалските сцени кои годинава ќе ги има и на стари и познати, но и на некои сосем нови локации.