БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денеска се празнува споменот на Св. Наум Охридски, основоположникот на охридската книжевна школа.

 Освен по книжевната работа меѓу народот бил познат и како исцелител и за време на својот живот излечил многу луѓе претежно душевно болни. Познат е и како чудотворец бидејќи направил и многу чуда, а некои од неговите чуда се претставени и на фреските од неговиот манастир. 

На помош да е!

Црквичето св.Наум во Битола
Црквичето св.Наум во Битола

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here