Може слободно да се рече дека неколку години по ред е единственото место со најубав предновогодишен амбиент каде можеме навистина да го почуствуваме доаѓањето на Новата година, за разлика од сивилото и безидејноста низ Битола . Како што вели нашиот битолчанец Томи Димовски да се сите на естетско ниво како Хотел Шумски Фенери и Лондон ќе ни позавиди.