БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

 

 Првите песни кои засвирија од Саат кулата во Битола далечната 1936 г. беа “Билјана платно белеше”, тогашната Југословенска химна (песната за св.Сава) и германската војничка песна “Моите другари” “Ich hatt ‘einen kameraden”…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here