БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

…На нашата Баба планина под врвот Пелистер има 33 топоними (месности) со различно име,меѓу кои Печурка,Мала Ливада,Голема Ливада,На Лазо Вилата,Бегова Чешма,помалку познатите Балта,Кондру,Барџов Камен итн. и 33 чешми со име Бор Чешма,Чешма Илинденка,Чешмата на Јоргов Камен и многу др.

wp-1467215595979.jpeg

Битолчани се познати и неуморни посетители на Баба планина и Пелистер и до колку има заинтересирани љубители на фотографирањето,нивните слики заедно со топонимот ќе ги објавуваме и споделуваме тука заедно со другите…Благодариме

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here