БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

…На 14 ноември 1944 година во зградата на Стариот Народен Театар  Битола е одиграна првата претстава на македонски јазик во земјава “Ѓоре Магарески” од Владо Малевски…

image

Објектот беше срушен во 1980 година…

фото Тхе Мичо

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here