Most famous photographers in Bitola

Меѓу попрочуените мајстори-фотографи и сниматели во Битола се:
-фотограферот Линара, за кого се претпоставува дека почнал да работи дури и пред браќата Манаки…
-Сотир Пинза,родум од Москополе, Албанија и во 1923 година отворил студио во Битола….
-дебарчанецот Васил Ошавков, кој работел заедно со синовите Зафир и Фердинанд …
-Битолчаните Ѓорѓи Морена и Димитар Берберу…
-Атанас Лозанчев,Лазар Кермеле…
-Браќата Јанаки и Милтон Манаки..и нивниот помошник Михајло Зега….

фото Непознат извор