Издавачот: “Edison Bell Penkaly Baby” од Загреб беше под-етикета на важната предвоена издавачка куќа “Edison Bell Penkala Ltd” од Загреб, кој беше специјализиран за производство на чинии „бејби“ од 15 сантиметри.

Оркестарот „Паје Циганина“, беше можеби најпопуларниот цигански бенд кон крајот на 1920-тите и почетокот на 1930-тите, а доказ за тоа е фактот што тие снимиле околу 10 плочи, од кои едната се продава на аукција , можеби последниот сочуван,а од интерес за битолчани е ова издание од 1927 година со песна посветена на Битола.

Ние не пронајдовме аудио запис од оваа плоча можеби некој од вас има повеќе информации за песната.