Нашите полски браќа од Белхатов, каде што денес се одигра пријателски меч помеѓу Полска и Македонија во млади категории, ни искажаа огромна чест со изработка на транспарент во боите на македонското знаме со натпис Чкембари. Ја истакнаа и паролата “ИМА САМО ЕДНА ВИСТИНА ИМА ЕДНА МАКЕДОНИЈА”

БЛАГОДАРИМЕ ТОРФИОРЗЕ, се гледаме наскоро!
Потсетување, сабота ПЕЛИСТЕР-кораб, сите на стадион!!!

Чкембари Битола