Населба Кланица кога се градеа новите згради.
Нивите во Гинимале под Трудот пред да се изградат зградите.
Шехерезада пред да се изгради зградата.(можеби најгрдата зграда во историјата на Битола).
Стопанска Банка кај стаклената пред да се изгради стаклената зграда на банката.( остана празна долги години, сега во рацете на познати балкански структури на црната листа на САД).
Кај Стара Болница кога се градеше Пелагонка 2.( кога се уништи уште еден дел од препознатливата Стара Битола за станови на чиновниците кои му се љубеше од село да живејат в центар).
Фонтаната на шеталиште која денес не постои. ( не беше кизнај шо, оставена на забот на времето но и ова сега „поилото“ не е ништо поубаво)

Видео Сашо Првуловиќ