Денес во Битола се одржа голема, свечена, величествена и радосна манифестација „Бадникови поворки“, на ден Бадник, која заедно со другите градови од Македонија сплоти околу 7320 деца. Децата заедно во придружба на своите родители чекореја низ битолските улици во нивната Бадникова поворка заедно со Божиќната пештера, ѕвездите и ја пееја прекрасната Божиќна песна „Вечниот Бог“. Погледнете го краткото видео снимано од пред Општина Битола.