Вчера и денес во Прилеп се одржаа првите Мастерс бодовни турнири во пинг понг во категориите до 19 г., до 15 и до 13 г. кои се бодуваат за репрезентација на Македонија каде ППК Пелагонија настапи со сите млади играчи.

Најголем успех се постигна во категоријата У15 Дарко Китановски освојувајки бронзен медал.

Исто така бронзени медали и трето место освоија во У13 Кристијан Митев и Андреј Бејковски. Од другите наши играчи силен впечаток оставија и Филип Ангела во У19 и Натали Бејковска во У13 на кои за малку му избегаа бронзените медали.

Честитки за сите млади пингпонгари.

ППК Пелагонија