Манастирот Свети Јован – Богослов Битола (кај Германски гробишта), по повод празникот Крстовден на 26.09. 2020 г. (сабота) во 17.00 часот ќе има вечерно богослужение , а на 27.09.2020 г. (недела) ќе има света богослужба.
Се покануваат сите верници , на поклонение на чесниот и животворен Крст !

Доколку сакате да дадете ваша поддршка можете да купите маичка по цена од 300 денари, а паричните средства ќе бидат донирани за обновување на фасадата на Манастирот.

За многу години…