dav

Во склоп на прославата на 43-от роденден, Центарот за култура – Битола широко ги отвара вратите за голем заеднички концерт на двајца еминентни естрадни уметници од Битола, Биљана Дамјановска – Јанчевска и Сефедин Бајрамов. Уметници кои имаат еден фасцинантен уметнички опус зад себе и направиле голем печат на битолската и македонската музичка сцена. Инструментална придружба на Дамјановска – Јанчевска и Бајрамов ќе биде Камерниот оркестар на Битола.

извор Музика24 и повеќе за настанот ТУКА