Со бронзен медал на Меѓународната  јуниорска олимпијада за деца до 16 години IJSO-2017  Холандија, се закити  Мила Ивановска (14) , ученичка во прва година во гимназијата „Јосип Броз Тито“-Битола.

Оваа олимпијада е една од тринаесетте олимпијади категоризирани од Министерството за образование и наука како значајна меѓународна олимпијада за ученици од Република Македонија, и за соодветен успех на некоја од овие олимпијади МОН доделува стипендии на учениците.

Извор и повеќе на Факултети.мк