БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

На републичката манифестација „Вешта жена“ која се одржа во манастирскиот комплекс во тетовското село Лешок, битолчанката Емилија Стаманџиевска го освои првото место. Три години учествува на „Вешта жена“, а за прв пат на републички натпревар. Масата која и го донесе првото место на Емилија беше насловена „Патот кон богатството“.

Битолчанки секоја година од републичкиот натпревар се враќаат со високи награди, и оваа година е доказ за тоа. Оваа година и Мирјана Ракососка доби награда, го освои третото место во категоријата „Гран При“ а темата на масата беше „Пролетно будење”

Извор Тера ТВ
Линк до повеќе текст и фотографии

www.tera.mk 

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here