​+ 10°C – Скопјани вклучуваат греење

на Широк Сокак уште се ПИЕ ПИВО

  • 2°C – Скопјани заради снегот имаат гужва во сообраќајот
    на Широк Сокак гужва по кафулиња

 0°C – во Скопје се разговара за вонредна состојба
на Широк Сокак се разговара дали да се седне надвор или внатре

 -10°C – Скопјани сред елементарна непогода
Битолчани почнуваат да ја вадат зимската облека

 -20°C – Скопјани … Скопјани ??
Битолчани ги закопчуваат палтата

 -30°C – автомобилите не палат
Битолчани одат пешки

 -40°C – во Европа распад на парно инсталациите
во Битола парното…парно ???

 -50°C – во Битолската библиотека – размена на искуства со колегите од Сибир!


Забележано било лице кое се шета по хавајки и со наочари за сонце низ снегот. Констатација? Сигурно бил од Битола…