На фејсбук страната Битола Стари Фотографии битолчани низ стари слики за миг се потсетија на некогашниот гигант транспортното претпријатие Транскоп од Битола,кој во екот на своето успешно работење  имал  свои преставништа дури во Белград,Минхен и Хановер.
Транскоп повеќе години опстојуваше и успешно работеше на територијата на бившите Ју простори,
Балканот,Европа,Русија и Блискиот Исток.
Во месец март 2006 г. од страна на приватната фирма”Оросимо”,кои тогаш беа генерални дистрибутери за цигарите Принц,пивата Туборг и Карлсберг,кафето Лаваца,Транскоп беше купена за 460.000 ГМ со што беше обезбеден доминантниот пакет  53% од акциите на ова транспортно претпријатие.

Убави стари слики кои будат уште поубави спомени и сеќавања…

Битола Стари Фотографии

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1179929115360437&id=486604541359568

image