БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолчани заминуваат на гурбет во далечните земји касните 60ти и 70ти години. Кратко видео од железничката станица во Битола и нивното испраќање кое буди многу емоции…

Музика и аранжман на песната „Душата ми е во Битола“ е Миодраг Нечак, а автор на текстот е Валентин Соклевски, интерпретација Сефедин Бајрамов. Песната е посветена на Ајри Демировски.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here