Проф.д-р Марјан Танушевски, директорот на македонскиот Културно-информативен центар денеска во Белград оствари прием кај проф. д-р Никола Тупанчески, амбасадор во Република Србија.

Ова за Битола и битолчани, но не само за нив ќе значи нови отворени врати за соработка и лобирање