Пари“ анализира: Кои се најдобрите компании од Битола според приходите во 2023

Битола има солидна бизнис база. Таму е единствениот домашен производител на сладолед, единствената квасара, таму е најголемиот производител на млеко и млечни производи. Има силни градежни фирми, конкурентна ИТ компанија, веледрогерија, производител на струја, странска инвестиција за производство на делови за автомобили… Или, градот со векови бил и сѐ уште е значаен економски центар во Македонија.

Кои се ТОП 20 погледнете кај нашите соработници Пари.мк ТУКА