Познат битолчанец, кабадаја, на неќење скршил џам од битолска бодибилдинг теретана. Му се извинил на газдата со обеќање дека утре ќе му купи ново. 

Носи другио ден едно стакленце 10×10см. Газдата на теретаната му вели :” Шо ќе му прам бе јас, мало е ова?…

“Абе јак билдер си ти, ќе го растегниш” му рекол кабадајата…