БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Проекција на документарниот филм “Битолските кафичи низ времето”, каде што учество зедоа сопствениците на кафичите кои функционираа во периодот од крајот на 80тите и почетокот на 90тите години. Филмот е во склоп на Бит Фест 2017. Автор е Агим Џело. По завршувањето на проекцијата продолжуваме со рок журка.

27 Јули (четврток) во 21.00 часот Порта Џез

Ве очекуваат  заедно да се потсетите на убавите времиња од 90тите години. 

Мала медиумска подршка и од нас…

еден коментар

  1. Prviot kafic sho se otvori vo Bitola beshe “Madera”(kaj bibliotekata) na Dule iz Beograda – 1980/81,a po 3 meseci podocna se otvori “Boval”( kaj Cane boksero sega
    ) na Boshe, mislam beshe1982 koga fudbalerot od Srbija- Cosic go otvori prviot video kafic(sproti kino Makedonija),pa potoa ekskluzivniot “Mini klub” itn.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here