Злате или како што битолчани го знаат како Љате, е задолжителен гостин и поддржувач на сите можни рок свирки во градов. На синоќешниот концерт на Ареа во Домот на културата, Љате го „украде“ шоуто при изведбата на “Јас сум ти пријател”, а Ружица го поздрави и го нарече „Нашиот пријател“.

Спонтаноста, искреноста и љубовта на ликови како Љате, треба да ни бидат примери водилки за сите битолчани. Во прилог видеото од настапот.