Денеска по повод големиот празник Рамазан Бајрам муслиманската заедница во Битола под раководство на битлскиот муфтија Амит Расими ја одржаа Бајрамската молитва во џамијата Хаџи Махмут Беј која е лоцирана во Старата битолска чаршија. Нека е за многу години.

Фото Агим Цело