Битолскиот клуб КБК Енерџи како дел од репрезентација на КМФМ учествуваше на Балканско првенство во Кик Бокс кое викендот се одржа Бар, Црна Гора. Тројцата натпреварувачи кои зедоја учество и тоа Петар Лозановски ОC КЛ (татами) на – 47кг освои сребрен медал, Дарко Нумановиќ YЈ КЛ (татами) на – 69кг освои сребрен медал и Марија Димовска YЈ ЛК (ринг) на
-60кг освои златен медал со што е наша Балканска Шампионка за 2024г .

Репрезентацијата на Македонија освои вкупно 32 медали, 9 златни 12 сребрени и 11 бронзени